Известен социалог каза какво очаква да се случи на изборите.Проучване на

...
Известен социалог каза какво очаква да се случи на изборите.Проучване на
Коментари Харесай

Социолог: Изборите се очертават като битка на големите

Известен социалог каза какво чака да се случи на изборите.

Проучване на " Тренд ", направено по поръчка на вестник " 24 часа ", показва настройките на българите по отношение на главните институции, служебните министри и политическите обединения.

Изследването е осъществено в интервала сред 4 и 11 февруари 2023 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " с таблет измежду 1003 души на възраст над 18 години.

„ Най-интересното от изследването ни, изключително в подтекста на изборите на 2 април, е това каква борба се обрисува сред политическите обединения. Към момента се вижда борба на огромните – паритет сред двете огромни обединения ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната “-„ Демократична България “ “, разяснява пред bTV социологът Евелина Славкова от „ Тренд “.

„ През януари се покачва недоверието към служебния кабинет, само че това са обичайни настройки, тъй като това е месецът, в който хората са в една финансова меланхолия след празниците. През февруари стартира стабилизиране, ще проследим какво се случва през март.

Хората стартират да възприемат служебните кабинети освен като служебни в границите на 60 дни както е по Конституция, а за доста по-дълъг интервал и стартират да изискват от тях неща, които не са в пълномощията им “, изясни тя, написа novini.bg.

„ Много мъчно се трансформират настройките на обществото във връзка с „ позитивно “ и „ негативно “ и би трябвало да има доста сериозна динамичност и събитие, което да промени това съответствие. При Кирил Петков има голямо повишение на недоверието. През последните месеци то стига до 70% “, уточни социологът.

„ Румен Радев е в една деликатна и комплицирана обстановка. Без да е в пълномощията му, получава властта на служебните кабинети. Поради това има повишение на негативното отношение към него. През февруари още веднъж има повишение на позитивното отношение към президента. Това може да се дължи и на обстоятелството, че идват избори и се вижда краят на служебния кабинет. Когато държиш властта и управляваш, няма по какъв начин това да не рефлектира върху персоналния ти рейтинг “, разяснява Евелина Славкова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР